top of page

23 september 2023

Joost & Celine

Ongeveer een half jaar van tevoren ontving ik via Celine een aanvraag om het eens te hebben over een bruidsreportage. Ze waren erg enthousiast over mijn werk en we hebben een gezellig en luchtig contact gehouden. Tijdens mijn vakantie ontving ik een appje dat ze erg blij waren met het gesprek en dat de offerte akkoord was.

Een ontzettend leuk en spontaan koppel die al 9 jaar (!) samen waren.
Extra leuk was dat ik Celine nog kende van de middelbare school. Sterker nog, zij woonden zonder dat ik het wist in dezelfde straat als waar ik destijds woonde.
Volgens mij was dat het eerste kennismakingsgesprek ooit dat ik te voet heb gedaan.

Zoals bij ieder bruidspaar heb ik ook bij Celine en Joost drie weken van tevoren nog een videocall gehad. Daarin zijn de laatste voorbereidingen getroffen. Alle tips en adviezen die ik gaf werden meegenomen in de planning. Erg fijn om te zien dat je input als ‘ervaringsdeskundige’ serieus wordt genomen!

Op de dag zelf werd ik, net zoals tijdens het voorgesprek, met veel enthousiasme onthaald door viervoeter Nalu.
De visagie en haren werden thuis gedaan. Vervolgens volgde de logistieke operatie om alles en iedereen in de bruidssuite van Kasteel Bloemendal te krijgen.
In de ene hand de hondenriem en autosleutels, en in de andere een jurk. Daar achteraan de reiskoffers, beautycase en schoenendozen.
Heerlijk om af en toe de chaos die op zo’n dag heerst vast te leggen, al moet ik toegeven dat het gestructureerder verliep dan het bovenstaande wellicht doet vermoeden.

Een first look met pa volgde. Wat was de beste man trots! Daarna was het de hoogste tijd dat bruid en bruidegom elkaar voor het eerst gingen zien. Ik begeleide Joost naar een bepaalde plek waar het licht goed viel met een mooie achtergrond. Daarna ben ik Celine gaan halen die haar weg naar Joost wist te vinden. Na een tik op de schouder draaide Joost zich om en wist niet waar die het van enthousiasme moest zoeken.

Het was net een graadje te koud voor een buitenceremonie, maar dat mocht de pret niet drukken. Er volgde een prachtige ceremonie onder muzikale begeleiding van Kris Krit.
Borrel, familiefoto’s, diner, speeches, feest! Tot op de laatste dag werd er getwijfeld of ze wel of niet een openingsdans zouden doen. Zelfs voor mij was het even niet duidelijk, maar uiteindelijk zijn ze toch overstag gegaan.
De DJ zou het romantische nummer na een minuut afkappen om vervolgens direct door te zetten naar feestmuziek. 
Maar tot enthousiasme van de aanwezige gasten liet hij overduidelijk langer doorspelen. Luid applaus volgde.
De stemming zat er behoorlijk goed in. De nodige polonaises werden afgewisseld met limbo-dansen onder de bruidegoms stropdas.
Nog een afsluitende foto buiten in de donkere kasteeltuin en mijn taak zat erop.

KENNISMAKINGSGESPREK INPLANNEN?

bottom of page